shadow

Blogs

Slika: 
U meču fudbalskih legendi na stadionu u Užicu pobedila su - deca!
Slika: 
Rajevac i Ćurčić predvode fudbalske legende u utakmici za život!
Nastavak fudbalskog humanitarnog spektakla „Asovi za decu“ 15. aprila u Užicu
Slika: 
Nova akcija za izgradnju bolnice za decu obolelu od raka
Pridružimo se nacionalnoj akciji - " Stare stvari za novu nadu"
Nakon uspešne prošlogodišnje humanitare utakmice "Asovi za decu", prilikom koje je uz pomoć najvećih legendi našeg fudbala, predvođenih Dejanom Stanovićem, Peđom Mijatovićem i trenerima Radomirom Antićom i Borom Milutinovićem, sakupljeno preko 120.000 evra za izgradnju dečjeg hemato-onkološkog odeljenja u Nišu, nastavlja se borba za završetak izgradnje preko potrebne bolnice za decu obolelu od raka.
Slika: 
EXIT izložbom obeležio 20 godina društvenog aktivizma
Dragoljub Đuričić: “EXIT jedini nije izneverio moj petooktobarski bubanj”
Slika: 
Drugi „Youth Heroes“ konkurs – traži se nova generacija mladih heroja Srbije
Exit fondacija u saradnji sa kompanijom NIS, uz podršku Radio-televizije Srbije, kompanije Ringier Axel Springier i HR Centra, pokreću drugi po redu javni konkurs sa ciljem da pronađu istinske mlade heroje našeg doba. Traže se istaknuti pojedinci iz ukupno četiri oblasti: obrazovanja i nauke, preduzetništva i kreativnih industrija, društvenog aktivizma i kulture i umetnosti. Konkurs će biti otvoren do 11. februara 2017. godine, a nosioci titule „Youth Heroes“ biće proglašeni u martu 2017. godine.
Slika: 
Na Sportskom bazaru prikupljeno više od 1.500.000 dinara za decu obolelu od raka
Drugi humanitarni  “Sportski bazar” na kom je prikupljeno 452.450 dinara za izgradnju hemato-onkološkog odeljenja u Nišu za lečenje dece obolele od raka održan je u Mikser Hausu. Ujedno, od SMS poruka prikupljeno je još oko 900.000, dok su zaposleni u EXIT festivalu dodali još 150.000 pa je ukupan iznos premašio 1.500.000 dinara! Ovo je nastavak akcije Asovi za decu, kad je na humanitarnom meču u Beogradu, koji je održan u maju ove godine na stadionu Partizana, a na kojem su učestvovale najveće zvezde domaćeg fudbala, prikupljeno više od 14.5 miliona dinara za ovo odeljenje.
Slika: 
State of Exit Zona
Kao i svake godine deo pažnje koju Exit Festival privlači na sebe usmerana je na one koji se trude da svet učine boljim mesto za sve nas. 
Ovogodišnja tema Zone, pored magije i ljubavi zasigurno, jeste i aktivizam. Program na Zoni je izmenjen u odnosu na prošlu godinu, pa omladinske organizacije i udruženja predstavljaju svoje aktivnosti na interaktivniji i zabavaniji način nego ranijih godina! Ove godine pristiglo je više od 40 prijava udrženja koja su bila zainteresovana da na State of Exit Zoni predstave svoje aktivnosti. 
Slika: 
"Društvo, ko vozi kući"
Exit fondacija je u saradnji sa Agencijom za bezbednost saobraćaja i kompanijom Hajneken pokrenula akciju "Društvo, ko vozi kući".
U okviru ove akcije biće organizovan besplatni autobuski prevoz za posetioce Exita od Beograda do Novog Sada, a za Novosađane i besplatan taksi prevoz. Zainteresovani će moći da se prijave na sajtu Exitfest.org, a u okviru sigurne zone (Safe Zone), koja se nalazi na trgu ispred Muzeja grada Novog Sada u okviru Exit zone biće organizovan i niz drugih edukativnih akcija.
Slika: 
Dodeljena priznanja “Youth Heroes“ za 2015. godinu
Pobednicima prvog konkursa "Youth Heroes", koji organizuje Fondacija „Egzit“ u saradnji sa NIS-om i uz podršku RTS-a, uručena su priznanja. Cilj konkursa je da se mladi, anonimni heroji predstave javnosti i promovišu vrednosti koje bi trebalo da budu uzor svima. Osamnaest mladih „za primer“ proglašeni su herojima, a nagrade su dodeljene u Galeriji RTS-a.
Slika: 
State of EXIT ZONA u znaku Novi Sad - Omladinska prestonice Evrope 2019. i Evropska prestonica kulture 2021.

Exit Fondacija, OPENS2019. i EPK2021. pozivaju sve organizacije civilnog društva iz Novog Sada, Srbije i celog regiona da se za vreme trajanja Exit Festivala 2016. godine predstave posetiocima na Petrovaradinskoj trvđavi, na State of EXIT Zoni.