shadow

aleksandra.trifkovic's blog

Slika: 
Totalno off topic... Lekcije o životu od jednog malog kaktusa.

Uglavnom sam ranije pisala o nauci, stanju u školstvu, tips 'n tricks kako proći što bezbolnije kroz isto ... Zaboravite.
Danas je dan za lekciju od životnog značaja.
U poslednjih mesec dana desilo se mnogo toga, raspad jedne prelepe veze koju je pojelo nepoverenje. Tvrđava izgrižena iznutra. Izazova kao salate i na poslovnom i na privatnom planu. Jedva vremena da se izroni, udahne i zaroni duboko opet.
Nakon što sam se nedelju dana sastavljala iz komadića i pitala da li je moguće da se jedna veza raspadne ako oboje previše vole, otišla sam na kafu kod moje bivše cimerke, druga, sestre...

Slika: 
Simplicity.. (preuzeto sa mog rodjenog bloga)

Ilitiga jednostavnost. kako se čini mogla bi postati nova mantra marketinških stručnjaka. Onih istih koji su se do nedavno kleli u praškove za deterdžent koji usput peru i samu mašinu dezinfikuju kupatilo i čuvaju decu a specijalnim Vam sastojcima neguju nokte dok vadite veš iz mašine ..
Ljudski mozak je predodređen za skupljanje, pogotovo ženski, ukoliko znate da su tokom zadnjih godina upravo žene glavni potrošači naravno da ćete se okrenuti ka skupljačkom mentalitetu i pokušati da mu predstavite neki proizvod kao multipraktik fantastik.

Slika: 
Ponašanje potrošača - Aleksandra Trifković

Moja oblast istraživanja :)

Ponašanje potrošača je predmet nastao kao priznanje da besomučno prodavanje robe ili usluga bez osvrtanja na potrebe potrošača neće dovesti daleko niti jednu firmu.

Slika: 
Kako izgleda prijava disertacije u Srbiji?

Na početku druženja sam Vam obećala da ću Vas kratko provesti kroz priču o školovanju u našoj zemlji. Nakon što smo kroz prethodna dva unosa dotakli teme osnovnih studija i master programa došao je red i na PhD.

E sad... Moja oblast istraživanja zbog koje je Exit i rešio da me pošalje na putovanje je zanimljiva, relativno nova i nema mnogo ljudi kod nas koji se bave time, bar ne na kvalitetan način.

Slika: 
Master studije u zemlji Srbiji - Aleksandra Trifković

Dakle, procitali ste raniji unos pa ste ovde ocekujuci nove info u vezi studiranja u Srbiji ili vas je prosto dobar vetar naneo na ovu stranu u potrazi za informacijama - kako i sta posle osnovnih studija?
Nebitno. Dobro Vi meni dosli pa kako god :) Ono sto je bitno je da cete na sledecih par redova naici na pravi prikaz poslediplomskih studija - A director's cut.

Slika: 
Dnevnik jednog doktoranDa - Aleksandra Trifković

Dragi moji i drage moje, drugarice i drugovi dame i gospoĐo :)

Dnevnik tj. blog počinjem na kišan dan, kako se valjda i svi čestiti dnevnici ovog sveta počinju - na kišan dan. Sačuvaj Bože da je neko uhvatio da piše nešto kad je dan sunčan i može da se zvrji napolju, a ne! Odgovorno tvrdim da se svi pošteni dnevnici/blogovi počinju na ovakav sivkast dan kad si zarobljen u kuću i nemaš šta drugo da radiš nego da deliš sa drugima ono što si doživeo za sunčanih dana, no dobro.