shadow

Kreativne industrije

Wednesday, June 7, 2017 - 15:53
ZAUZMI STAV!
EXIT festival je, kao i brojni drugi evropski i svetskih muzički festivali, potpisao TAKE A STAND deklaraciju koja predstavlja stav Evropskog festivalskog udruženja – Yourope. 
Tuesday, May 30, 2017 - 15:52
Predsednik UO Exit fondacije na čelu Grupacije organizatora događaja
Grupacija organizatora događaja Udruženja za turizam Privredne komore Srbije izabrala je novo predsedništvo, a za predsednika Grupacije imenovan je Ivan Petrović, predsednik UO Exit fondacije.
Novoizabrani predsednik Grupacije Ivan Petrović ističe da se bolje pozicioniranje destinacije Srbije na svetskom turističkom tržištu može ostvariti ukoliko se poveća broj događaja, podigne...
Monday, May 22, 2017 - 13:40
Izložba "20 godina EXIT aktivizma" na otvaranju tuzlanskog arTZ festivala
Četvrti po redu Festival savremene umetnosti arTz održat će se od 27. do 30. juna u Tuzli, a ovogodišnji moto je “Budi slobodan“. 
Na otvaranju festivala biće upriličena izložba "20 godina EXIT aktivizma" koju će  Festival savremene umjetnosti arTz realizovati u saradnji sa EXIT festivalom & EXIT Fondacijom...
Saturday, March 18, 2017 - 16:51
Tiha balkanska većina sinoć glasno poručila: Mir brate, mir!
EXIT je sinoć ponovo ujedinio sve ljude u regionu koji se protive novom raspirivanju mržnje i podizanju nacionalističkih tenzija. Nakon novosadske Fabrike, i u beogradskom Mikser hausu sinoć je otvorena izložba povodom obeležavanja 20 godina društevnog aktivizma Exita. Tokom otvaranja izložbe održana je i antiratna tribina takozvane "Tihe balkanske većine", a...
Sunday, July 10, 2016 - 12:40
Šta gledamo u magičnoj kutiji?
Ovogodišnji Exit festival, pored sjajnih muzičkih nastupa i velikog broja posetilaca, obeležila je serija tribina na aktuelne teme pod nazivom “Magija dijaloga”, koju su, na Petrovaradinskoj tvrđavi, organizovali Exit tim, list Danas i SKC NS Fabrika. 
Monday, July 11, 2016 - 10:52
Forma nije bitna, bitni su ljudi!
Tribinom “Budi čovek” sinoć je na EXIT-u zatvoren ciklus tribina “Magija dijaloga“, koju su zajedno organizovali Exit, Studentski kulturni centar NS Fabrika i list Danas.
Friday, July 8, 2016 - 11:29
Novi identitet za nove mostove
Prve večeri ovogodišnjeg EXIT festivala, na State of EXIT Zone, sa simobličnim početkom u 20.21 čas, održana je promocija novog vizuelnog identiteta projekta „Novi Sad 2021“, sa kojim se Grad Novi Sad kandiduje za Evropsku prestonica kulture 2021. godine.
Saturday, July 9, 2016 - 14:38
"Brexit – ili večiti palanački strah"
Strah od nekontrolisane migracije, netolerancija prema evropskoj birokratiji i regulativama, u režiji neodgovornih lidera željnih moći i s tabloidnim vetrom u leđa, glavni su razlozi zašto su engleski birači na referendumu odlučili da izađu iz Evropske unije. Do ovog zaključka došli su učesnici tribine "Brexit – ili večiti palanački strah", druge u serijalu "Magija dijaloga", koju na Egzitu...
Friday, July 8, 2016 - 11:19
Magic Exit avantura počela Magijom dijaloga
Exit tim na Petrovaradinskoj tvrđavi, u Ulici starih zanata, organizuje zajedno sa listom Danas i SKC NS Fabrika svako veče tribine „Magija Dijaloga“ o najaktuelnijim temama.
Prva tribina pod nazivom „Tiha balkanska većina“ održana je sinoć. Uvodnu reč na tribini imala je Gordana Nonin, novinarka lista Danas koja je bila i moderator. Učesnici tribine bili su osnivač i direktor...
Thursday, July 7, 2016 - 17:41
Novi identitet za nove mostove
Projekat „Novi Sad 2021“, sa kojim se Grad Novi Sad kandiduje za prestižnu titulu Evropska prestonica kulture 2021, predstaviće novi vizuelni identitet na EXIT-u, jednom od najboljih muzičkih festivala u Evropi.