shadow

EXITOV TRG PAMETNIH IDEJA

Slika: 
EXITOV TRG PAMETNIH IDEJA
Jedan od najvažnijih projekata ovogodišnjeg EXIT festivala biće jedinstveni program AGORA, koja će kao svojevrsni festivalski „trg razmene ideja“, mišljenja, stavova, kreativnih energija, dijaloga i stvaralaštva, biti istinski socijalni polis društvene razmene i značaja koji danas ima EXIT festival.
U periodu od 9. do 14. jula 2014. godine, na četiri lokacije u samom centru Novog Sada, učesnici i posetioci AGORE biće sveodoci stvaranja novih socijalnih okvira regiona. To će svakako biti jedinstvena prilika da prisustvujete predavanjima svetski značajnih predavača iz različitih oblasti, mnogobrojnim konferencijama, radionicama, kao i bogatom interaktivnom sadržaju.
Novi Sad će tokom AGORE postati istinski polis socijalnog dijaloga na četiri lokacije: Galerija Matice srpske (Trg galerija 1), Spomen zbirka Pavla Beljanskog (Trg galerija 2), Pozorišna sala NIS (Narodnog fronta 12), kao i prostorije Fakulteta za menadžment - FAM (Njegoševa 1a, Sremski Karlovci).
Danas i zvanično najbolji evropski festival – EXIT – od samih početaka je gajio kulturu društvenog aktivizma na čijim krilima je i nastao, razvijao se i rastao. Predstavljajući kroz protekle godine mesto pokretanja važnih društvenih tema, pozitivnih vrednosti, socijalnog dijaloga, kreativnih energija i aktivizma, EXIT je danas paralelno izrastao u nezaobilazni socijalno-kulturološki stvaralački impuls svih bitnih tema regiona, a na taj način EXIT je stekao veliki ugled i van njegovih granica. 
AGORA konferencije se realizuju uz podršku Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Beogradu.
Budite deo EXIT-ovog Trga pametnih ideja!
Dobrodošli!