shadow

Konferencije na AGORI

Slika: 
Konferencije na AGORI
U želji da pokrene na razmišljanje, ponudi rešenja, predstavi pozitivne primere iz sveta, razvije dijalog i komunikaciju, podstakne kreativnost... EXIT fondacija i ove godine priprema niz konferencija, radionica, predavanja pod zajedničkim imenom – AGORA.  

Kako istok i zapad vide Srbiju 2014-te godine i koji su mogući putevi formiranja “Brenda Srbija” teme su ovogodišnje, druge po redu, Konferencije o nacionalnom brendiranju – Rebrand Serbia. Tokom Konferencije biće predstavljeno koliko kreativna industrija i brendiranje destinacije doprinose pozitivnom imidžu zemlje. Konferencija o nacionalnom brendiranju – Rebrand Serbia biće održana u četvrtak, 10. jula, u poslovnoj zgradi NIS-a u Novom Sadu.

Neke od najvećih avanturista i travel blogera okupiće Konferencija Global Adventure Meeting koja će se kao deo AGORE, projekta EXIT fondacije, održati u subotu, 12. jula, na Fakultetu za menadžment – FAM u Sremskim Karlovcima. Sаmit će biti orgаnizovаn u formi nekoliko okupljаnjа i putujuće konferencije kroz Srbiju i Crnu Goru – poslednjih neotkrivenih turističkih tаjni Evrope. 
Iskusni menadžeri najpoznatijih evropskih festivala, festivalskih mreža i drugih organizacija iz ovih oblasti, preneće svoja iskustva i doprineti profesionalnom razvoju učesnika dvodnevne radionice EXIT PRO. EXIT PRO radionica održaće se 11. i 12. jula u Galeriji Matice srpske, u Novom Sadu. 


U želji da organizatore muzičkih festivala inspiriše da svoje događaje učine „zelenijim“ i „pametnijim“ osnovana je GO GROUP. Tokom susreta na AGORI, učesnici GO GROUP će predstaviti najbolje iz međunarodne prakse u održivim inovacijama u organizaciji muzičkih festivala i događaja. Konferencije GO GROUP održaće se kao deo ovogodišnje AGORE, projekta EXIT fondacije, u Galeriji Pavla Beljanskog, u petak i subotu, 11. i 12. jula. 

Neafirmisanim bendovima iz centralne i istočne Evrope pruža se prilika da nastupe na muzičkom festivalu EUROSONIC u Holandiji, na kom su potekli neki od trenutno najtraženijih svetskih i evropskih bendova. Takva šansa za uspeh moguća je zahvaljujući programu CEETEP – Central Eastern European Talent Exchange Program. Ovogodišnji susret CEETEP održće se u okviru AGORE, 10. i 11. jula u Galeriji Matice srpske u Novom Sadu. 

O tome kako rešiti globalne probleme za mlade koji se tiču prava na obrazovanje, smanjenja nezaposlenosti, siromaštva  i negativnih efekata klimatskih promena, poboljšanja ljudskih prava, posebno u oblasti rodne ravnopravnosti, kao i srodnih važnih tema biće reči na "Davos za dvadesetpetogodišnjake" – samitu "Jedan svet mladih". Samit će se održati na Fakultetu za menadžment – FAM u Sremskim karlovcima, u subotu, 12. jula.

Evropska prestonica mladih je jednogodišnja titula koju dobija grad koji na najbolji način  predstavlja prestonicu omladine Evrope sa svim sadržajima i programima iz oblasti društvenog, kulturnog, ekonomskog i političkog života. Grad Novi Sad podneo je kandidaturu za laskavu titulu – Evropska prestonica mladih 2018. godine. Zato su na AGORU, na Konferenciju pod nazivom „Omladinska prestonica Evrope kao brend“ pozvani projekt-menadžeri iz Maribora i Kluž Napoke da prenesu svoja iskustava i pomognu da Novi Sad postane Evropska prestonica mladih. Konferencija će se održati na Trgu Galerija, u sredu 9. jula, od 10 do 12 časova.