shadow

EXIT podiže nivo kreativnog znanja

Slika: 
EXIT podiže nivo kreativnog znanja
Festivalski menadžeri i profesionalci iz kreativnih industrija u Srbiji i regionu imaju jedinstvenu priliku da tokom dvodnevne radionice EXIT PRO čuju iskustva profesionalaca sa najvećih događaja u Evropi.

U okviru AGORE, programa EXIT fondacije, iskusni menadžeri najpoznatijih evropskih festivala, festivalskih mreža i drugih organizacija iz tih oblasti, preneće iskustva i doprineti profesionalnom razvoju učesnika radionice EXIT PRO kako bi i oni mogli da dostignu nivo organizacije događaja kakav ima EXIT, sada i zvanično najbolji muzički festival u Evropi.

EXIT PRO radionica će, tokom dva dana, pružiti znanje iz najvažnijih oblasti menadžmenta događaja, prateći proces od stvaranja koncepta, prikupljanja sredstava, preko planiranja, programiranja, marketinga, do izvršne produkcije i evaluacije. 
Najveći profesionalci kao što su generalni sekretar Evropske festivalske mreže, Kathrin Deventer, Malcolm Haynes sa GLASTONBURY festivala, programska direktorka SZIGET festivala Fruzina Szep, Hrvoje Laurenta sa Zagreb film festivala, programski direktor ILMC-ja Greg Parmley, Christof Huber iz asocijacije YOUROPE i mnogi drugi, razgovaraće sa polaznicima radionice i stavljajući u fokus brojne probleme i izazove sa kojima se festivali suočavaju, preneti svoja iskustva i znanje koje je ključno za razvoj festivalske industrije u Srbiji.
EXIT PRO radionica održaće se 11. i 12. jula u Galeriji Matice srpske, u Novom Sadu. 
Radionicu EXIT PRO organizuju EXIT festival i Dunavska festivalska mreža (DFN), koju su 2013. godine osnovala tri festivala koja su prepoznata na regionalnom i međunarodnom nivou – muzički festival EXIT, filmski festival CINEMA CITY i festival kreativnosti MIKSER. Jedan od osnovnih ciljeva mreže je da se otvori proces jačanja kapaciteta mladih profesionalaca u festivalskoj industriji.