shadow

Šansa za mlade bendove

Slika: 
Šansa za mlade bendove
Neafirmisanim bendovima iz centralne i istočne Evrope pruža se prilika da nastupe na muzičkom festivalu EUROSONIC u Holandiji, na kom su potekli neki od trenutno najtraženijih svetskih i evropskih bendova. 

Takva šansa za uspeh moguća je zahvaljujući programu CEETEP – Central Eastern European Talent Exchange Program. Projekat CEETEP fokusiran je na 15 festivala iz centralne i istočne Evrope, kao i na nacionalne radio stanice iz svake zemlje članice projekta. 

Festivali mogu da predlože pet do šet izvođača iz svoje države. Predloženi bendovi postaju deo baze iz koje svi festivali imaju priliku da dobiju informacije i detalje o izvođačima, preslušaju pesme, vide fotografije, pogledaju spotove itd. Jedini uslov učestovanja u takvom projektu je kvalitet i originalost koju bendovi nose. Bukiranjem bendova iz te jedinstvene baze podstiče se razmena kultura i talenata i pronalaženje novih mladih kvalitetnih izvođača, kojima se pruža, možda, jedinstvena prilika da nastupe van granica svoje zemlje.
Rezultati, odnosno brojevi izbukiranih bendova i onaj koji je najviše puta angažovan od strane festivala, bivaju objavljeni na EXIT Festivalu ili Sziget Festivalu u toku leta. 
Ovogodišnji susret CEETEP održće se u okviru AGORE, 10. i 11. jula u Galeriji Matice srpske u Novom Sadu.