shadow

Davos za dvadesetpetogodišnjake

Slika: 
Davos za dvadesetpetogodišnjake
Svetski samit "Jedan svet mladih" (One Young World) je po broju zemalja koje učestvuju najveći događaj nakon Olimpijskih igara. 
U oktobru 2013. godine je 1200 ljudi iz 190 zemalja slušalo plenarna predavanja i počelo konkretno da rešava globalne probleme za mlade koji se tiču prava na obrazovanje, smanjenja nezaposlenosti, siromaštva  i negativnih efekata klimatskih promena, poboljšanja ljudskih prava, posebno u oblasti rodne ravnopravnosti, kao i srodnih važnih tema. Samit "Jedan svet mladih" je po kvalitetu mladih kandidata i savetnika zamišljen kao "Davos za dvadesetpetogodišnjake".
Zahvaljujući podršci EXIT Fondacije, pojedinaca i drugih kompanija Milena Milićević, predavač na Fakultetu za inženjerski menadžment, predstavljala je Srbiju na Samitu u Johanesburgu, koja će biti i glavni organizator samita  "Jedan svet mladih" u okviru AGORE. 
Od februara 2014. godine svi učesnici samita "Jedan svet mladih" dobili su ambasadora-koordinatora za svoj region, a Milena Milićević je, zahvaljujući podršci kolega za predložene projekte, postala jedan od dvadeset dva ambasadora-koordinatora na svetskom nivou. Ona je do 2015. zadužena kako za projekte u 18 zemalja u regionu Evropa 3, tako i za povezivanje učesnika sa organizatorima samita "Jedan svet mladih".  
Samit će se održati na Fakultetu za menadžment – FAM u Sremskim karlovcima, u subotu, 12. jula.