shadow

Završena CEETEP konferencija

Slika: 
Završena CEETEP konferencija
Internacionalni stručnjaci za razmenu talenata i menadžment u muzičkoj industriji prezentovali su, drugog dana Konferencije CEETEP, svoja iskustva u organizaciji međunarodnih turneja i znanja iz oblasti marketinga i medija.
Konferencija CEETEP – Central Eastern European Talent Exchange Program, koja se održava kao deo projekta AGORA koji realizuje EXIT fondacija, pružila je i priliku neafirmisanim bendovima da razgovaraju sa najvećim stručnjacima iz oblasti menadžemnta u muzičkoj industriji. Bila je to i jedinstvena prilika da mladi bendovi dobiju mogućnost nastupa na nekom od muzičkih festivala van granica svoje zemlje.
Naime, 15 festivala iz centralne i istočne Evrope mogu da predlože pet do šet izvođača iz svoje države koju postaju deo CEETEP baze iz koje svi festivali imaju priliku da se upoznaju sa njihovim radom. Bendovi iz te baze, koji budu najviše puta izbukirani, imaće priliku da nastupe na nekom od evropskih festivala. Neki od najboljih i najtraženijih bendova dobiće mogućnost nastupa na muzičkom festivalu EUROSONIC u Holandiji, na kom su se široj, međunarodnoj publici premijerno predstavili neki od danas najpoznatijih svetskih izvođača.