shadow

Izložba IndiaSerbia 2014.

Slika: 
Izložba IndiaSerbia 2014.

Foto-takmičenje IndijaSrbija 2014. predstavlja zajednički projekat Ambasade Indije u Srbiji, Fondacije EXIT, Organizacije Brand Serbia i Idea Works Design & Strategy zamišljen da dalje ojača odnose između naroda, profesionalaca i institucija Indije i Srbije. 

Desetočlani žiri, koji je činilo po pet istaknutih fotografa iz Indije i Srbije, nije imalo lak zadatak pošto je na konkurs dospelo više od 1.500 fotografija. Na izložbi će biti prikazano 25 pobedničkih radova iz Indije, te isto toliko i iz Srbije, koji za cilj imaju zbližavanje dveju zemalja i njihovih kultura. 

Autor najboljeg rada iz Srbije osvojio je glavnu nagradu i put u Indiju, u kojoj je boravio prošlog meseca, dok će autor najboljeg rada iz Indije boraviti u Srbiji ovog leta kada će posetiti i EXIT festival, zajedno sa ostalim finalistima konkursa. 

Posetioci će moći da pogledaju izložene fotografije od 27. februara do 14. marta u Muzeju  primenjene umetnosti, u Uluci Vuka  Karadžića 18 u Beogradu.

Više informacija o projektu IndiaSrbija 2014. možete pronaći na www.indiaserbia.com ili na www.facebook.com/INDIASERBIA.

Fondacija EXIT