shadow

Novi identitet za nove mostove

Slika: 
Novi identitet za nove mostove
Projekat „Novi Sad 2021“, sa kojim se Grad Novi Sad kandiduje za prestižnu titulu Evropska prestonica kulture 2021, predstaviće novi vizuelni identitet na EXIT-u, jednom od najboljih muzičkih festivala u Evropi.
Posle usvojenog programskog koncepta i slogana „Za nove mostove“, Umetnički savet projekta „Novi Sad 2021“ raspisao je konkurs za novi vizuelni identitet. Pobedilo je idejno rešenje Jovana Trkulje, jednog od najboljih srpskih dizajnera. Njegov svetski priznat, višestruko nagrađivani novosadski studio, „Peter Gregson“ ponudio je jedinstveno, jednostavno i inovativno rešenje logotipa.
- Jovan Trkulja je uspeo da  objedini u logotipu naziv projekta, slogan i programski koncept. Sa druge strane, logotip ima izraženu evropsku dimenziju - primenljiv je na svim evropskim jezicima . Konačno, uspeo je da sam logo učini participativnim. Svako će u njemu pročitati ono što je njemu najvažnije. – izjavio je predsednik Organizacionog odbora kandidature Grada Novog Sada za Evropsku prestonicu kulture 2021. gospodin Nemanja Milenković.
Novi vizuelni identitet projekta „Novi Sad 2021“ premijerno će biti predstavljen prvog dana Exita, na State of Exit Zone, koja predstavlja sve prepoznatljiviju društvenu aktivnost Festivala. Promocija će početi, simbolično, u 20 časova i 21 minut, a činiće je niz participativnih aktivnosti u kojim će moći da učestvuju svi posetioce Exita.
Umetnički savet je definisao Četiri mosta programskog koncepta kandidature koje čine  osam tema kojima će se kandidatura baviti:
Mostovi:
Sloboda – kreativne industrije i mladi
Duga – konflikti i migracije 
Nada – kulturni kapacitet i javni prostori
Novi – kulturno nasleđe i gostoprimstvo
Putem novih mostova, grad Novi Sad će predstaviti, ali i ojačati, svoje kapacitete i potencijale. S druge strane, kandidatura za prestižnu titulu je i jedinstvena prilika da se naš grad suoči i reši neke od važnih nedostataka i izazova.