shadow

Novi identitet za nove mostove

Slika: 
Novi identitet za nove mostove
Prve večeri ovogodišnjeg EXIT festivala, na State of EXIT Zone, sa simobličnim početkom u 20.21 čas, održana je promocija novog vizuelnog identiteta projekta „Novi Sad 2021“, sa kojim se Grad Novi Sad kandiduje za Evropsku prestonica kulture 2021. godine.
Prema podacima organizatora EXIT-a, u rekordnoj poseti prvog dana Festivala, 44.000 posetilaca imalo je priliku da vidi novi vizuelni identitet. Projektori širom Petrovaradinske tvrđave tokom cele noći emitovali su animaciju sa novim logotipom kandidature Novog Sada za Evropsku prestonicu kulture. Predstavljen i u srpskoj ćiriličnoj kao i u latiničnoj verziji na engleskom jeziku, novi logotip je bio čitljiv posetiocima iz 60 zemalja sveta koliko ih se ove godine okupilo u Novom Sadu na jednom od najboljih evropskih muzičkih festivala.
Promocija novog vizuelnog identiteta projekta „Novi Sad 2021“ imala je i zanimljive, participativne aktivnosti u kojima su učestvovali posetioci Festivala. Dok su jedni od kocki sa slovima iz logotipa stvarali pojmove koji ih asociraju na projekat Grad Novi Sad Evropska prestonica kulture 2021. godine, drugi su učestvovali u „igri“ u kojoj su „proživeli svoju budućnost“. Razmenjujući „iskustva“ posetiocima je rečeno gde će biti 2021. godine, a oni su iznosili svoje želje i vizije kako će Novi Sad izgledati 2021. godine.  
NS_EPK_2021 - Novi Logo, promocija Exit - Prvo vece - 08072016 - 2
Promocija  aktivnosti za posetioce Festivala na štandu projekta „Novi Sad 2021“, u State of EXIT Zone, kao i promocija novog vizuelnog identiteta projekta, nastaviće se svake večeri EXIT-a, počinjaće, simbolično, u 20 časova i 21 minut. 
Tim koji radi na kandidaturi Novog Sada za Evropsku prestonicu kulture priprema i nove promotivne aktivnosti koje će prezentovati već po završetku EXIT-a, od 13. do 21. jula.
EXIT 2016 - State of Exit Zona - 2