shadow

Muzičari i veterpolo reprezentativci iz Srbije i regiona pokrenuli EXIT Leto ljubavi u Umagu!

Slika: 
Muzičari i veterpolo reprezentativci iz Srbije i regiona pokrenuli EXIT Leto ljubavi u Umagu!
Veliko regionalno EXIT Leto ljubavi pokrenuto je u duhu ljubavi, tolerancije, muzike i sporta, kada su sinoć otvorene kapije prvog Sea Star festivala u prelepom rezortu Stella Maris u Umagu.
 
Prvi deo ceremonije otvaranja obeležili su biciklisti koji su u prethodnih 5 dana prešli 660km puta od Novog Sada do Umaga. Prijateljstvo gradova u kojima se održavaju sva četiri Exitova festivala, EXIT u Novom Sadu, Sea Star u Umagu, Sea Dance u Budvi i Revolution u Temišvaru, potvrđena je i u spektakularnoj završnici ceremonije otvaranja na kojoj su vaterpolo reprezentativci iz četiri države regiona poslali snažnu poruku prijateljstva i zajedništva! Ovaj mali regionalni all-star kvartet činili su Ognjen Stojanović iz Srbije, osvajač olimpijskog i svetskog zlata, Miloš Šćepanović, kapiten Crne Gore i osvajač brojnih medalja sa svih evropskih i svetskih takmičenja, Jakob Merčep, najbolji šuter aktuelnog juniorskog prvaka sveta, reprezentacije Hrvatske i Kozmin Radu, kapiten rumunske vaterpolo reprezentacije i najbolji strelac Svetskog prvenstva u Šangaju. 
EXIT Fondacija - Otvaranje Leta Ljubavi u Umagu - slika 4 - 26052017
Nakon što je svetski megacar Rambo Amadeus izveo publiku na obale morske lagune u centru festivala, vaterpolisti su skokovima u vodu započeli finalnu ceremoniju. Vaterpolo lopta koju su im biciklisti doneli iz Novog Sada, na sebi je sadržala potpise čelnih ljudi Novog Sada, Umaga, Exita i Istraturista, te i samih sportista! Nakon što su vaterpolisti prebacili loptu preko vodene lepeze koja se dizala preko 10 metara u vazduh, iz nje se pokrenuo spektakularan vodeni hologram! Ovaj vizuelni performans sadržao je neke od najvažnijih poruka iz originalnog Leta ljubavi 1967. godine, za koje se EXIT zalaže i danas 50 godina kasnije. U duhu festivala na Petrovaradinskoj tvrđavi, i sam kraj ceremonije bio je rezervisan za prvi od dva velika vatrometa tokom festivala.
EXIT Fondacija - Otvaranje Leta Ljubavi u Umagu - slika 5 - 26052017EXIT Fondacija - Otvaranje Leta Ljubavi u Umagu - slika 3 - 26052017
Prethodno je veče otvaranja novog festivala iz EXIT porodice obeležila i grupa biciklista koja je u četiri dana prešla 660 kilometara iz Novog Sada do Umaga noseći sa sobom EXIT zastavu ljubavi, vaterpolo loptu i poklon gradonačelnika Novog Sada za gradonačelnika Umaga! Zastavu nadnacionalne države EXIT od tri metra širine na kojoj je bio iscrtan simbol ljubavi i prijateljstva doneli su Milisav Bosanac, Goran Savuljić, Negomir Gajinov i Boris Novotni. Tokom raznih deonica, na putu su im se priključivali i biciklisti u Novoj Gradiški i Buzetu, a u samom finišu su im se priključili i trkači koje su predvodili Dušan Kovačević, direktor i osnivač Exita i Ronald Korotaj, direktor Istraturista. 
EXIT Fondacija - Otvaranje Leta Ljubavi u Umagu - slika 2 - 26052017
Na mostu koji spaja dva kraka novog Exitovog festivala dočekali su ih gradonačelnik Umaga Vili Bassanese i Milovan Popović, direktor TZ Umaga, a tom prilikom je i objavljeno da su Sea Star festival, Istraturist i grad Umag donirali 15 evra za svaki pređeni kilometar, te da je ukupno prikupljeno oko 10.000 evra za nabavku novog radiološkog aparata za Dom zdravlja u Umagu!